Härlig känsla att befinna sig i Childrens Programs mecka här på Betty Ford.

Vi känner verkligen att det finns en stor skillnad i belastning när det gäller personalen, då vi nu rör oss tillsammans med  2 personal och 1 volontär samt en grupp om 10 barn. Garanterat mer effektivt att få in mer personal. Man vinner tid, mindre stress så nu kommer vi givetvis att arbeta än mer för att stärka personalsidan för framtiden.

Vi samlar fakta, synar hur de presenterar och går igenom olika aktiviteter kring missbruket och beroendet, och tar in det vi kan förstärka och som verkar utvecklande för vårt program. Jättespännande men en aningen svårare att få kontakt med barnen, då vi mer fungerar som volontärer och är i ett visst underläge språkligt sätt. Ni vet vad vi menar, amerikanska språket innehåller så många fler nyanser än vårt svenska, så det blir lite fattigare. Ledarna har mångårig erfarenhet och är fantastiskt duktiga, men om vi nu ska framhålla någon form av kritik mot deras genomförande efter en dag med grupp, är att vi har en mjukare och mer kärleksfull hållning till barn och föräldrar. Här är det lite striktare. Några av de övningar som vi också har som fundament i våra grupper på Jälla, fördjupas ytterligare när man binder ihop de olika delarna på ett fyndigt sätt. Något vi nu tar med oss hem.

I morgon ska ungarna slänga en a personalen i poolen med kläderna på som en del av de mer lekfulla inslagen mellan de mer allvarliga kring hur de har haft det tillsammans med den förälder som druckit eller drogat.