I lördags genomförde vi för första gången i programmets svenska historia en återträff för alla de som varit med i programmet under 2015. Nu kom dessvärre inte alla pga förhinder och förkylningar, men det blev ett härligt återseende. Mycket skratt, härliga övningar och en återblick på vad vi lärt oss i programmet. Vi som ledare var nog lite osäkra om barn och föräldrar skulle komma ihåg någonting av programmet, eller väldigt lite. En kraftig underskattning måste vi medge. Barnen segrade i minneskapacitet över sina föräldrar. De kom ihåg såväl budskap som de övningar vi gjorde under de fyra dagarna. Det gällde även de som tillhörde den första gruppen och där det nästan gått ett helt år sen de genomförde programmet.
Det visar på vid en första anblick att Childrens Program påverkar, lär ut och inte minst får det goda med sig att skuld, skam och att det inte är bananens fel på något sätt om pappa eller mamma dricker eller drogar.
Vi hoppas nu att detta med återträffar ska utvecklas till ett återkommande inslag. Att vi ska försöka köra någon form av tätare ” öppna hus”, då de som vill kan dyka upp för att återknyta till programmets budskap eller sista ned en stund över en fika och reflektera, ställa frågor och få kraft och inspiration.