Äntligen! Efter tre års väntan och försök att få tillstånd att medverka på den stora skandinaviska konferensen Barnet och Rusen i Sandefjord Norge, blev det nu av. Det kändes som om jag gled fram på moln. Äntligen skulle vi få chansen att inför ca 100 personer i seminarieform få presentera Childrens Program. Nervositeten grep tag med sina käftar och nästan förlamade mig under resan till denna vackra stad vid fjordkusten, Upplivad men lite åt känslan av skräck, Flyg från Stockholm, sen tåg under 2 timmar med det kuperade landskapet utanför fönstret, satt jag paralyserad. Tänk om det inte kommer någon till just vårt seminarium. Konferensen har pågått under två hela dagar och Childrens Program är sist ut som föreläsning dag tre. Finns det några deltagare kvar? Har de känt sig mätta med alla andra seminarier som funnits under de två föregående dagarna, är på väg hem. Tusen tankar i något sort rädslopaket var det enda som upptog min hjärna under resan mot Sandefjord.

Men jag hade fel. Närmare 100 personer har anmält sig till vårt seminarium!

Häller upp lite vatten i ett glas. Fasen så torr i munnen jag blir precis innan vi ska sätta igång.Kollar tekniken och att alla bilderna ligger på plats, att allt material finns på plats. Så kommer de in, alla de som visat intresse av att få veta mer om Childrens Program – en duvning i konsten att entusiasmera barn och föräldrar för att göra en obegriplig värld begriplig för barnen. Och skapa förutsättningar för att förbättra relationerna i familjen.

Det gick bra, väldigt bra. Fick en enorm respons och flera av de norska deltagarna ville omedelbart ha Childrens Program till Norge! 

Många frågor om certifiering i programmet och utbildningsmöjligheter kom upp på agendan i de diskussioner som avslutade vårt seminarium. Målet är ju att vi ska kunna sjösätta en utbildning under 2019, både här i SVerige, men nu också i Norge.