Äntligen blir det av  igen. som ett uppvaknande med en känsla av att plötsligt torka bort sömnen ur ögonen. Dags för en ny grupp och det blir på Korpbergets behandlingscenter utanför Kramfors. I en fantastisk villa, anpassad till barn och familjer som ska gå Childrens Program. Det här är den första gruppen sen projektet avslutades som ett forskningsprojekt.

Nu är det på riktigt. Nu vill vi jobba fram konceptet, göra det än mer känt, skapa nya resurser för att möjliggöra en permanent lösning. En tillgång för alla de barn som växer upp i familjer där det förekommer missbruk av alkohol eller andra droger.

6 underbara barn tillsammans med 5 förtjusande föräldrar, där man ser hos de vuxna att de verkligen av hela sitt hjärta vill ge sina barn det här programmet. Att föra dessa ungar från en obegriplig värld till en begriplig. Där de får en känsla av att skammen inte behöver finnas, att de inte har någon skuld i att livet blivit som det blivit i deras familj, att de inte kan bota eller kontrollera sin förälder och få sig till livs en större motståndskraft genom att de kan mer om sjukdomen. Där de får uttrycka sig hur det varit för dem när pppa eller mamma fanns i missbruket. Får dela med sig, berätta för sin förälder via teckningar eller brev. Där föräldern får lyssna, höra hur deras barn haft det.

Det blev kärlek i hela rummet. en sten mellan barn och förälder vältes bort.

Alla var så åtagna, ritade och beskrev hur de haft det. Ett makalöst stort intresse av dessa barn att förstå, komma till insikt och inte minst veta om att det finns också andra trygga vuxna som man kan vända sig till bortom den egna föräldern. Många undringar, många frågor som barnen nu kan ställa eftersom de vet att pappa eller mamma pallar att lyssna, kan ge svar och inte minst genom allt detta, få en förbättrad relation mellan förälder och barn.

Alla är nöjda och det är jag oerhört tacksam för. Childrens program funkar och är här för att stanna.